Na početku mog prvog posta pozdrav svima!
Imam jedan problem koji me muči već neko vrijeme i htio bih čuti kakva su vaša iskustva u sličnim situacijama. Radi se o sljedećem: imam site koji je online skoro dvije godine. Tematikom je dosta zanimljiv posjetiteljima i na osnovu toga generira i solidan broj posjeta (trenutno oko cca 4500 dnevno, ali taj broj kontinuirano raste).
Unatrag zadnja cca 2 mjeseca situacija sa adsense-om na site-u je postala koma. Iako se broj posjeta drastično povećao (skoro udvostručio od nove godine), broj klikova je neznatno porastao, dok je prihod od adsense-a pao barem 200% !!
Oglasi su i dalje razmješteni na isti način i u istom formatu, ništa se nije promijenilo, a prihodi su se drastično smanjili.
Da li ste vi uočili slične probleme u zadnje vrijeme, da li bi se to moglo pripisati široko spominjanoj recesiji ili nekom drugom razlogu?
I da li postoji način da se nekako "filtriraju" oglasi ovisno o tome koliko prihoda nose po kliku?
Obzirom da nemam baš pretjerano iskustva sa svim gore navedenim, svaka ideja sa vaše strane više je nego dobrodošla 
Hvala unaprijed!
Dobrodošao na forum, i sa žaljenjem konstatiram dobrodošao u recesiju. Oglašivaca na AdWordsu je sve manje (vidim i sam jer vodim ogromne kampanje s ogromnim budzetima i mogu dobiti puno vise klikova s istim budžetom nego prije par mjeseci). S recesijom opala je i konkurencija sto znaci da oglasivaci mogu placati manje po kliku, sto se direktno odrazava na vasu zaradu (AdSense korisnika).
Čak sam primjetia da se oglasi lošije otvaraju.
tanicic napisao:
Dobrodošao na forum, i sa žaljenjem konstatiram dobrodošao u recesiju. Oglašivaca na AdWordsu je sve manje (vidim i sam jer vodim ogromne kampanje s ogromnim budzetima i mogu dobiti puno vise klikova s istim budžetom nego prije par mjeseci). S recesijom opala je i konkurencija sto znaci da oglasivaci mogu placati manje po kliku, sto se direktno odrazava na vasu zaradu (AdSense korisnika).
Pozdrav, bilo bi dobro kada bi nam dao svoj sajt na uvid, možda bi mogli dati neke konkrentne prijedloge.
Istina je da je cijena klika pala, posebno za slikovne oglase.
Ja sam svoj pad cijene klika nadomjestio pračenjem kanala i dizanjem CTR-a tako da zadnjih tjedana bilježim samo porast!
LudiHumor.com CroTeen.net Sms-poruke.biz Igrice-djevojcice.com
hm... nekako sam se potajno nadao da je kriza zaobišla online marketing, ali izgleda da sam bio u krivu ;)
Radim optimizaciju, i pratim kanale redovito, ali na neke stvari se jednostavno neda utjecati...
Da li postoji npr. mogućnost da nekako filtriram tekstualne oglase koji imaju cijenu ispod neke određene? Znači da mi se oni "low cost" oglasi ne prikazuju uopće?
Ha, ha, ha...
Ti bi prikazivao cjenovnu klasu koju si rezervira G za sebe ili možda za neke uber top extra mrak web sajtove?
Na žalost, to tako ne ide.
Oglašivač ima dnevni limit, limit za klik na G stranici i limit za klik na stranici "sadržaj".
Ukoliko se oglašivač izbori za svoje mjesto pod suncem (čitaj: ponudi dovoljno dobru cijenu u odnosu na konkurenciju), stranice "sadržaj" nemaju daljnjih limitiranja cijene.
Jedina stvar koju možeš napraviti je da isključiš oglase nekih web sajtova i recimo slikovne oglase.
Znam po sebi da sam slikovne oglase, kao oglašivač, plaćao 2-3 lipe. Možeš misliti koliko je onda zaradio webmaster.
Da, slikovni oglasi ne prelaze 00,1$, neznam zašto to. Po meni su slikovni bolji radi brendinga, mislio sam da se oni skuplje plačaju!
LudiHumor.com CroTeen.net Sms-poruke.biz Igrice-djevojcice.com
Prošle godine je ukinut minimum keyword bid i uveden firste page bid. Minimum keyword bid je bio znatno skuplji za svaku riječ nego trenutni first page bid. Sve je jeftinije pa su zato i klikovi slabije plaćeni. To je ovako ugrubo.