Statisika korištenja IE-a

Prati ovu temu
kabarovsky

Imam jedan problem vezan uz IE6 i nemogu ga nikako rješit a neki kažu da to i nije tolko bitno ako tog problema nema na novijim verzijama IE-a. E sad me zanima zna li tko od vas di mogu pogledat statistiku koja verzija IE-a se danas najviše koristi.

dposedi

kada u google upises ie statistics prvi je rezultat ovo

Editirano od dposedi, 23.5.2009 18:22

Metric conversion

25.5.2009 14:04#3
kabarovsky

rezultat svega je da IE8 još nije u modi :))

20.6.2009 0:11#4
Danijel
Mladi web dizajner

a koja je hr statistika. je li sigurno napustiti optimizaciju za IE6?

tk.nike
Srednjoškolac
Nikola Dadić

evo jedan način borbe http://www.kroativ.net/web-development/kako-se-boriti-protiv-ie6/

Editirano od mmikic, 20.6.2009 11:05

Povoljno izrađujem dizajn za Wordpress.

Mobiteli | Specifikacije mobitela

nenpetko
Nenad Petković

Danijel napisao:
a koja je hr statistika. je li sigurno napustiti optimizaciju za IE6?

Evo statistike. Mislim da ti je dosta sigurno napustiti IE6 optimizacije, a osim toga imaš i na svom site-u statistike pa pogledaj.

pogledaj trosjed

20.6.2009 13:26#7
Hrvoje Gosarić
Administrator

Ne bih se baš složio da je sigurno. Vidio sam dosta u zadnje vrijeme da MS gura IE8. Ali se još previše koristi IE6 jer je standardan u XP-u (SP2 ?). Ugl., treba paziti na IE6 sigurno :).

nenpetko
Nenad Petković

Hrvoje Gosarić napisao:
Ne bih se baš složio da je sigurno. Vidio sam dosta u zadnje vrijeme da MS gura IE8. Ali se još previše koristi IE6 jer je standardan u XP-u (SP2 ?). Ugl., treba paziti na IE6 sigurno :).

Well don't agree there.
Prvo treba vidjeti koja je ciljana publika, drugo prema tome odlučiti dali optimizirati stranice za njega ili ne. Ali generalno gledano koliko ga se i dalje bude odviše "podržavalo" i na njega previše obračalo pažnju na taj način će ostati još dugo među nama.
S druge strane što se bude obračalo manje pažnje na njega to će biti više potrebe za akciju korisnika da instalira neki drugi browser ili da upgradea postojeći. Ovdje također valja reći da je i potreba za kvalitetnim sadržajem na stranici podrazumijevana, jer sigurno da ja neću, a vjerujem niti netko drugi, instalirati drugi browser da bi vidio neki šrot sad i nikad više.
Osim toga ako imaš legalne Windowse, windowsi sami naprave upgrade, ako nemaš onda se ionako radi o malo "obrazovanijem" korisniku koji zna da je IE6 evil.
To je IMNSHO.

pogledaj trosjed

20.6.2009 22:33#9
dtrnski

Na mojem najposjećenijem sajtu je cca 20% posjeta dosurfalo na zlu zvanom IE6.
Nove sajtove radim(o) tako da su funkcionalni na IE6 odnosno ne zamaramo se detaljima koji ne utječu na funkcionalnost.

22.6.2009 10:34#10
bigi
Željko V.

Kod mene je:
IE5 10.85%
IE6 16.61%

po meni zasigurno ne treba zanemarit ili zaboravit IE 6.

IGRE - IGRICE - Najbolje igrice su ovdje!! Igre Igrice za Djevojčice Igre Igrice za Djecu

Pretraga