test topic

Prati ovu temu
14.1.2009 0:09#1 - test topic
Hrvoje Gosarić
Administrator

19.2.2009 16:16#2 - RE: test topic
Hrvoje Gosarić
Administrator

š Š

Š

Editirano od Hrvoje Gosarić, 19.2.2009 16:43

19.2.2009 20:30#3
Bruno Šarić
Bruno Šarić

Kaj te muči kod encodinga?:)

SEO.hr blog | Moj Twitter

19.2.2009 20:38#4 - RE: test topic
Hrvoje Gosarić
Administrator

Kako si znao :) , baš me za tvoje prezime mučilo. Ne kontam zašto mi ispisuje onaj � (nije baš taj znak, da ga ne tražim za veliko š).

Sve je utf-8, i sva druga slova rade osim toga.

Editirano od Hrvoje Gosarić, 19.2.2009 20:40

20.2.2009 10:42#5
Bruno Šarić
Bruno Šarić

Jel ti u bazi zapisano š baš kao š ili nekak drugačije? Ako je baš š onda moraš nakon konekcije na bazu promijenit charset konekcije na utf-8 jer je po defaultu latin. A to napraviš sa:

mysql_set_charset('utf8',$naziv_konekcije);

odmah nakon spajanja na bazu.

Ako nije tako, onda ti se ne sprema u bazu kako treba, a to će onda bit problem :).

20.2.2009 10:53#6
Hrvoje Gosarić
Administrator

Nije kao Š. Sad sam zapisao kao Š, a inače bi trebalo biti:
č - č
ć - ć
š - Å¡
đ - Ä‘
ž - ž

Č - ÄŒ
à - Ć
Š - Å
Р- Đ
Ž - Ž

To sam koristio tak da sam si napravio textarea i tamo pejstao tekst o svakom autoru i onda sam si transformirao sve (str_replace) s ovim gore čudnim znakovima i tako pejstao u PMA. Naime, nije nam se isplatilo raditi posebnu stranicu za unos za autore jer nemamo 100 autori, a i ko će to raditi. :D ... Ugl., uopće ne koristim ovaj tinymce i ove tutorijale što sam pisao sam pisao isto preko toga transformatora jer bih dobivao čišći kod.. ali zakaj ovdje ne valja, to treba istražiti..

20.2.2009 11:23#7
Bruno Šarić
Bruno Šarić

Da, ali ako želiš da bude sve kako treba trebaš u bazu zapisivati š kao š, ne š kao Å. Sama baza ti treba bit utf-8, zatim tablica isto i samo polje. U editoru trebaš isključit ta glupa pretvaranja naših i specijalnih znakova i trebaš u bazu sve ubacit kao utf-8 i onda nećeš imat problema sa ničime. Ovak kak sad radiš je igra pogađanja.

20.2.2009 11:48#8
Hrvoje Gosarić
Administrator

Ma znam, ali kad preko PMA unosim onda ne mogu staviti Š kao Š, nego moram te znakove stavljati jer taj PMA nije utf-8, zato i ne ispisuje normalno dijakritike. Moram si formu za unos složiti, drukčije neće ići očito. Tnx for tip.

Pretraga