š Š
Š
Editirano od Hrvoje Gosarić, 19.2.2009 16:43
Kako si znao
, baš me za tvoje prezime mučilo. Ne kontam zašto mi ispisuje onaj � (nije baš taj znak, da ga ne tražim za veliko š).
Sve je utf-8, i sva druga slova rade osim toga.
Editirano od Hrvoje Gosarić, 19.2.2009 20:40
Jel ti u bazi zapisano š baš kao š ili nekak drugačije? Ako je baš š onda moraš nakon konekcije na bazu promijenit charset konekcije na utf-8 jer je po defaultu latin. A to napraviš sa:
mysql_set_charset('utf8',$naziv_konekcije);
odmah nakon spajanja na bazu.
Ako nije tako, onda ti se ne sprema u bazu kako treba, a to će onda bit problem
.
Nije kao Š. Sad sam zapisao kao Š, a inače bi trebalo biti:
č - Ä
ć - ć
š - Å¡
đ - Ä‘
ž - ž
Č - ÄŒ
à - Ć
Š - Å
Đ - Ä
Ž - Ž
To sam koristio tak da sam si napravio textarea i tamo pejstao tekst o svakom autoru i onda sam si transformirao sve (str_replace) s ovim gore čudnim znakovima i tako pejstao u PMA. Naime, nije nam se isplatilo raditi posebnu stranicu za unos za autore jer nemamo 100 autori, a i ko će to raditi.
... Ugl., uopće ne koristim ovaj tinymce i ove tutorijale što sam pisao sam pisao isto preko toga transformatora jer bih dobivao čišći kod.. ali zakaj ovdje ne valja, to treba istražiti..
Da, ali ako želiš da bude sve kako treba trebaš u bazu zapisivati š kao š, ne š kao Å. Sama baza ti treba bit utf-8, zatim tablica isto i samo polje. U editoru trebaš isključit ta glupa pretvaranja naših i specijalnih znakova i trebaš u bazu sve ubacit kao utf-8 i onda nećeš imat problema sa ničime. Ovak kak sad radiš je igra pogađanja.
Ma znam, ali kad preko PMA unosim onda ne mogu staviti Š kao Š, nego moram te znakove stavljati jer taj PMA nije utf-8, zato i ne ispisuje normalno dijakritike. Moram si formu za unos složiti, drukčije neće ići očito. Tnx for tip.