WM - pripreme

Prati ovu temu
11.6.2009 17:05#1 - WM - pripreme
mmikic
WM development
Administrator
Mario Mikić

Pozdrav dragi korisnici.

U slijedećih nekoliko dana WM dev team se sprema baciti na posao pa nas zanimaju općenito sve vaše ideje.

Dakle, imate priliku napisati što vas smeta, što bi ste željeli vidjeti u novoj verziji, što bi ste izbacili, kako bi riješili određene probleme, dizajn, izvedba što god.

U ovoj temi ćemo vam i pokazivati preview trenutne situacije tako da ste up to date i spremni na nove primjedbe :)

Da vas čujem? :)

11.6.2009 18:23#2
joze
Web Designer

Napravit sve stranice u profilu (npr.aktivnosti=tekstovi na portalu itd.); malo mi smeta http://wm.com.hr/strana/oglasavanje/3 šta ovo piše da trenutno nije moguće oglašavanje.

GtaBalkan.com | Yachts | Trajina

12.6.2009 18:20#3
karlo

Kopiram što je netko pisao na onom drugom forumu:

- wiki engine: clanci i tutoriali se mogu doradzivati i kreirati, ali pod urednickom paskom
- blog: svaki clan moze imati svoj blog
- RSS agregator svih bitnijih izvora informacija kategorizirano (php, db, .net, java,seo,...), komentiranje istih, spojeno sa forumom
- interviewi sa njuskama iz struke
- video portal za video tutoriale, VoD ili eventualno Live streaming konferencija
- podcast- servis za straming vlastitih podcastova
- Q&A- nesto nalik na stackoverflow.com
- twitter/shaut'em
- forum naravno, za opcenite rasprave
- jobs list / freelancing (uspostaviti kontakt sa IT tvrtkama regije)
- SVN/Git server za clanove, hosting sourcea OSS projekata

+ markating plan&program da se medijski pokrije prostor bivse yuge, od Slovenije do Makedonije, i privuku (kvalitetni) ljudi koji bi sujdelovali u izgradnji sadrzaja
+ benchmark analiza i case study slicnih portala u svijetu (ne valja uvijek izmisljavati toplu vodu)

Ako želite napraviti ultimate webmaster site, napravite to.

13.6.2009 15:58#4 - RE: WM - pripreme
joze
Web Designer

karlo napisao:
Kopiram što je netko pisao na onom drugom forumu:

- wiki engine: clanci i tutoriali se mogu doradzivati i kreirati, ali pod urednickom paskom
- blog: svaki clan moze imati svoj blog
- RSS agregator svih bitnijih izvora informacija kategorizirano (php, db, .net, java,seo,...), komentiranje istih, spojeno sa forumom
- interviewi sa njuskama iz struke
- video portal za video tutoriale, VoD ili eventualno Live streaming konferencija
- podcast- servis za straming vlastitih podcastova
- Q&A- nesto nalik na stackoverflow.com
- twitter/shaut'em
- forum naravno, za opcenite rasprave
- jobs list / freelancing (uspostaviti kontakt sa IT tvrtkama regije)
- SVN/Git server za clanove, hosting sourcea OSS projekata

+ markating plan&program da se medijski pokrije prostor bivse yuge, od Slovenije do Makedonije, i privuku (kvalitetni) ljudi koji bi sujdelovali u izgradnji sadrzaja
+ benchmark analiza i case study slicnih portala u svijetu (ne valja uvijek izmisljavati toplu vodu)

Malo pretjeruješ....??? To im je velik posao, i ovako jedva nađu vremena..

13.6.2009 17:17#5
mmikic
WM development
Administrator
Mario Mikić

Razmatramo neke prijedloge, stvarno su dobri :)

Za neke nažalost nemamo vremena ili smatramo da bih se ipak trebalo puno više vremena tomu posvetiti. Recimo npr. Stackoverflow? Po meni skroz kvalitetan servis, nema smisla raditi duplikat, forum je tu za takva i slična pitanja. Doduše još je na razmatranju.

Hvala i samo šaljite ideje dalje, uzimamo sve u obzir :)

15.6.2009 9:45#6
n

Opa! Nije me bilo jako dugo, a vidim sve je ostalo na jednako jadnoj razini. Umjesto da ste napredovali, vi se još više srozali. Ako se ne varam "najutjecajniji bloger ovoga regiona" je na svome blogu imao jedan dijagram wm-a. Svima je pametovao kao se te stvari rade, a vidi sad ovo, sprema se rekonstrukcija.

Dečki moji dragi, ako nemate vremena, zašto ste se uopće toga hvatali? Ako mislite nešto napraviti od tog vašeg projekta, to bi trebalo biti bolje, žešće, jače od svega ostalog na hr webu. Vas je tu HRPA, a čini mi se da JEDAN lik je zaslužan za cijelu kroativ mrežu koja se ne može uspoređivati sa ovime ni na kakvoj razini.

Dežurni kritičar (dobronamjeran)

15.6.2009 15:48#7 - RE: WM - pripreme
Hrvoje Gosarić
Administrator

n napisao:
Vas je tu HRPA, a čini mi se da JEDAN lik je zaslužan za cijelu kroativ mrežu koja se ne može uspoređivati sa ovime ni na kakvoj razini.
O čemu ti uopće pričaš? Koja hrpa? Govoriš kao da nas je 10 i da svaki dan par sati provedemo u izgradnji ovog portala.

Nije da mo se ulijenili. Citirat ću kompetentnijeg čovjeka na ovom uskom području: "kod WM-a nije, niti je ikad bio, problem dizajn, tehnologija, featuri pa cak niti sadrzaj, ugled ili posjecenost. Problem je biznis dio, dovlacanje novaca, jer inace prije ili kasnije entuzijazam splasne i tada prestane ozbiljan rad i razvoj.".

Zeznuto je to pun kurac, zna se gdje se vrti 90% novaca na internetu oglašavanju, a to su top 5 portali po Gemiusu. Čak i da napravimo stvarno top site, teško je od toga zaraditi da bi se povratilo uloženo. Po gemiusu ne možemo ni da želimo biti visoko (čitaj: nema toliko potencijalnih ljudi koji bi posjećivali site), a ići na BiH, Srbiju, Sloveniju i sve koji kuže naš jezik - kao da ih nema za Gemius.

Jedino rješenje je nekakvo zvanje od firme do firme kao "hoćete tonere, usluge, komponente prodavati na wm-u"... ima jpš solucija da s nekakvim postotkom ovaj site uđe u neku ozbiljniju mrežu (ne, ne mislim na etarget, prosperio, ad sense i sl.) i da je tamo kao kap u moru. Što bi svakako bilo bolje od ovoga sada.

15.6.2009 15:52#8 - RE: WM - pripreme
Hrvoje Gosarić
Administrator

karlo napisao:
Sve to stoji, ali ako poslije skužiš da si dao vremena i truda da drugi samo kakaju po tebi (nije to problem) i da nemaš oglašivače (to već je problem) onda si u problemu.

Ako netko misli da može dovesti oglašivače na ovaj site ako bi on imao sve što je gore quotano, ima 50% od svega.

17.6.2009 16:20#9
karlo

Ja nisam sastavio onaj popis zahtjeva, ali bih volio vidjeti tako nešto.
A ako ekipa koja stoji iza ovog sajta ne može napraviti nešto suvislo, nisu ni trebali počinjati.

19.6.2009 17:44#10
Danijel
Mladi web dizajner

ma samo se aktivirajte u pisanju vijesti i tutoriala i bit će super :)

19.6.2009 18:40#11 - RE: WM - pripreme
xyxjasilixyx
livingforart.com
Jasmin Halkić

Evo mene smeta ovaj bg izblurani, možete složiti nešto puno ljepše što će imati veze sa cijelim webom...

Header je isto tako bezveze širji od kontenta, suzite ga da bude u ravnini sa kontentom i sve što je u njemu podesite tako da ima isti razmak...

Isto tako mi se ne sviđaju ovi nazubljeni zaobljeni rubovi, možete ih lijepo izvest da to izgleda na nešto, a ne ovako... jel ovako je jako loše...

Isto tako u footeru, plava linija gdje su linkovi je manja od one sive ispod nje, gdje je copyright. Stavite to da bude iste veličine i tu sivu di je copyright stavite onu boju iz headera, neka crna...

Isto tako na naslovnoj stranici, lijeva columna nema isti padding kao i desna, malo smotano, mogli bi i to dovest u normalu... isto tako, programiranje, dizajn, etc...

Ne kužim ovu glavnu navigaciju, zašto je odmaknuta od dna, jel ste imali na umu da bude uklopljena u dno ili šta, jel ovako je skroz čudna navigacija, izgleda kao da je niste dovršili do kraja... mislim dok se prijeđe preko linka (hover)....

Jako me smeta što nemogu brisati poruke u inboxu, ili mogu (kako?)

Toliko od mene za sada... :)

Editirano od xyxjasilixyx, 19.6.2009 18:41

!Portfolio!!Twitter!!Last.fm!!deviantART!!Facebook!!Flickr!

!DesignBump!!Behance Network!!Digg!!Stumbleupon!!Delicious!

joze
Web Designer

Di je više ta nova verzija i šta je s wm.com.hr, he's gone :S

Pretraga